GYIK

Szükségem van előképzettségre?

Programjainkon nem oktatás zajlik és egy-egy alkalom során nem képzőművészeti alkotást hozunk létre. Célunk, hogy bárki számára elérhetővé, átélhetővé tegyük az alkotás élményét. Ezért nincs szükséged előképzettségre és rajzkészséged miatt sem kell aggódnod, hiszen egy bonyolult kép esetében, mi előrajzoljuk neked a vásznat. Elsősorban kezdők jelentkezését várjuk, akik instruktorunk segítségével, lépésről-lépésre alkothatják meg első önálló festményüket.

Mi a teendőm, ha szeretnék jelentkezni az egyik időpontra?

Ha kedvet kaptál egy kis pacsmagoláshoz, semmi más dolgod nincs, mint jelezni felénk részvételi szándékod. Ezt megteheted Facebook oldalunkon üzenet formájában vagy az alábbi telefonszámon.

+3630/313-05-83

A maximum létszám egy festés alkalmával a jelenlegi helyzetben nyolc fő. 

A részvétel minden esetben előrefizetéshez kötött.

Mit jelent a privát csoport?

Igény szerint indítunk privát csoportokat. Ha szeretnél családoddal, barátaiddal esetleg kollégáiddal (csapatépítésre kiváló lehetőség) eltölteni nálunk néhány órát, semmi más dolgod nincs, mint ezt jelezni felénk. Időpont egyeztetés után, segítünk kiválasztani (a festhetőség szempontjait figyelembe véve) egy ideális, mindenkinek tetsző képet.

Csoportos kedvezmény

Ha privát csoporttal érkezel, és vagytok legalább nyolcan, 10% kedvezményt adunk minden kép árából.

Mennyivel korábban kell érkezni?

Elég, ha 10-15 perccel korábban érkeztek a kitűzött időpont előtt. Így jut egy kis idő a bemutatkozásra, előkészületekre.

Mire lesz szükségem?

A festés során minden eszközt mi biztosítunk számodra. Festőállvány, festék, ecset, kötény és a vászon, ami a végén természetesen az elkészült alkotásoddal a tiéd lesz.

Milyen ruhát vegyek fel?

Kötényt biztosítunk számodra, azonban jó, ha olyan ruhában érkezel, aminek az ujját könnyen fel lehet hajtani. A festék, amivel dolgozunk száradás után vízhatlanná válik, így nehezen távolítható el ruhaanyagból; kézről, műanyag felületekről viszont könnyedén.

Milyen anyagokkal dolgozunk?

Feszített vászonra dolgozunk, akril festékkel. Az akril festéket jó tulajdonságai teszik a kreatív tevékenységek egyik igen kedvelt festékévé. Vízbázisú, tehát vízzel hígítható, ecsetből és kézről lemosható, de száradás után vízhatlanra szárad. Az alkotás során több méretű ecsetet használunk. Bizonyos esetekben előfordul, hogy más felhordó eszközt is igénybe veszünk a munka során. (pl.: festőkés, szivacs… stb.)

Hol festünk?

Az Eleven kultúrbisztró (Kaposvár, Ady Endre utca 10.) emelete ad teret számunkra egészen hat főig. Amennyiben meghaladjuk ezt a létszámot a kávézótól két perc sétára egy közösségi tér biztosít helyet nekünk. Így minden esetben a kávézó lesz a „találka hely”.

Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen alkalom?

Egy festés időtartama a kép nehézségi fokától függően körülbelül 3-4 óra. Előfordul, hogy valakinek több időre van szüksége, így nem árt egy-egy alkalomra plusz fél órát rászámolni. Ha előbb végzel, mint a többség, a csoportot nem kell megvárnod. Készítünk rólad és alkotásodról egy fotót, amit hozzájárulásod után megosztunk a közösségi oldalunkon. Természetesen senki nem tér haza félkész munkával, így mi egészen addig veled vagyunk, amíg teljesen készre nem nyilvánítod a képedet.

!! Ha nem tudsz eljönni a megbeszélt napon és már befizetted a részvétel díját. !!

Ha esetleg nem tudsz részt venni a megbeszélt időponton, azt mindenképp jelezd nekünk a program előtt minimum két nappal. Számunkra is fontos tudni, hiszen az előkészületek alapjai közé tartozik, hogy mindenkinek előrajzoljuk a vásznat, amin a későbbiekben dolgozni fog. Mivel kétszer ugyanazt a képet nagyon ritkán hirdetjük meg, a felrajzolt vásznat újrahasznosítani nem tudjuk. A pontos létszámot azért is fontos ismernünk, mert aszerint választjuk meg a helyszínt. Ha pont te lennél a hetedik, és nem jössz el, akkor a kávézóban maradunk.

Ne csüggedj, ha nem tudsz részt venni a megbeszélt időponton, mert a befizetett összeg nem vész el. Választhatsz egy másik időpontot, amin felhasználhatod a megvásárolt jegyet.

Ha valami oknál fogva miattunk marad el egy alkalom, arról előtte két nappal tájékoztatunk titeket. Természetesen, ebben az esetben a befizetett összeg egészét visszatérítjük vagy felhasználhatod egy másik alkalommal.