GYIK

Szükségem van előképzettségre?

Programjainkon nem oktatás zajlik és egy-egy alkalom során nem képzőművészeti alkotást hozunk létre. Célunk, hogy bárki számára elérhetővé, átélhetővé tegyük az alkotás élményét. Így semmi szükséged előképzettségre és rajzkészséged miatt sem kell aggódnod, hiszen egy bonyolult kép esetében, mi előrajzoljuk neked a vásznat. Elsősorban kezdők jelentkezését várjuk, akik instruktorunk segítségével alkothatják meg első önálló festményüket.

Mit kell vinnem?

A festés során minden eszközt mi biztosítunk számodra. Festőállvány, festék, ecset, kötény és a vászon, ami a végén természetesen az elkészült alkotásoddal a tiéd lesz.

Milyen ruhában érdemes érkezni?

Kötényt biztosítunk számodra, azonban jó, ha olyan ruhában érkezel, amit kevésbé sajnálsz.  A festék, amivel dolgozunk száradás után vízhatlanná válik, így nehezen távolítható el ruhaanyagból; kézről, műanyag felületekről viszont könnyedén.

Milyen anyagokkal dolgozunk?

Feszített vászonra dolgozunk, akril festékkel. Az akril festéket jó tulajdonságai teszik a kreatív tevékenységek egyik igen kedvelt festékévé. Vízbázisú, tehát vízzel hígítható, ecsetből és kézről lemosható, de száradás után vízhatlanra szárad. Az alkotás során több méretű ecsetet használunk. Bizonyos esetekben előfordul, hogy más felhordó eszközt is igénybe veszünk a munka során. (pl.: festőkés, szivacs… stb.)

Mennyi időt vesz igénybe egy ilyen alkalom?

Egy festés időtartama a kép nehézségi fokától függően körülbelül 3-4 óra. Előfordul, hogy valakinek több időre van szüksége, így nem árt egy-egy alkalomra plusz fél órát rászámolni. Természetesen senki nem tér haza félkész munkával, így mi egészen addig veled vagyunk, amíg teljesen készre nem nyilvánítod a képedet.